dilluns, 9 de desembre del 2013

Uns quants més / Unos cuantos másNo sé si el Lleida Esportiu superarà la ronda de la Copa del Rei contra el Betis o no. Sóc de les que penso que no, i no perquè l'equip no ho doni tot, eh? No es tracta només de que s'han de fer dos gols a Sevilla, també es tracta de no encaixar-ne cap, i és complicat, molt complicat. Però si d'una cosa podem estar contents d'aquesta eliminatòria de Copa, a banda de la injecció econòmica que li ha suposat al club i que els seus dirigents valoraran al seu moment, és que ens ha permès viure, una altra vegada, ambient d'autèntic futbol a Lleida. I no parlo només de si al camp hi havia 8.000, 9.000 o 10.000 persones... parlo de tot el que es va viure als voltants amb el Carrer Doctor Fleming mig tallat, bars plens, gent a l'explanada del Camp d'Esports... Això és la grandesa del futbol. I una cosa més, tan criticar a la tele per l'hora del partit i encara ho van encertar perquè no sé jo si s'hagués pogut jugar el partit a la tarda perquè, pesi a qui pesi, ja tenim aquí la boira... i a mi, ho reconec, m'agrada.

No se si el Lleida Esportiu superará la ronda de la Copa del Rey contra el Betis o no. Soy de las que pienso que no, y no porque el equipo no lo de todo, ¿eh? No se trata solo de que se han de hacer dos goles en Sevilla, se trata también de no encajar ninguno, y eso es complicado, muy complicado. Pero si de una cosa podemos estar contentos de esta eliminatoria de la Copa, a parte de la inyección económica que le ha supuesto al club y que sus dirigentes valorarán en su momento, es que nos ha permitido vivir, otra vez, ambiente de auténtico fútbol en Lleida. Y no hablo solo de si en el campo había 8.000, 9.000 o 10.000 personas... hablo de todo lo que se vivió en los alrededores con Doctor Fleming medio cerrada, bares llenos, gente en la explanada del Camp d'Esports desde primera hora... Eso es la grandeza del futbol. Y una cosa más, tanto criticar a la tele por la hora del partido y aún resulta que acertaron porque no se yo si el enfrentamiento se hubiera podido jugar por la tarde porque, pese a quien pese, ya tenemos aquí la niebla... y a mi, lo reconozco, me gusta.


Dir que, tot i que m'esperava que vingués més gent, de fora perquè de Lleida gairebé sempre som els mateixos i per això ja no n'espero més, em va agradar molt tot el que va envoltar el partit. Començant pel merescudíssim homenatge al lleidatà Miki Roqué que es va fer aprofitant el passat del futbolista i que vaig trobar sobri i adient, amb un video al marcador mentre al centre del camp s'entregaven diferents regals a la seva familia. És bó humanitzar de tant en tant un món com el de l'esport, on gairebé sempre la competitivitat deixa enrera totes les altres històries. És per això que trobo encertat tant aquest homenatge que el Lleida i el Betis van retre a Miki Roqué, com el que divendres 29 de novembre el Força Lleida va retre a un dels homes que va ajudar a néixer al club, l'alpinista Juanjo Garra. Aquestes coses són necessàries per demostrar que no tot és guanyar o perdre, que hi ha matissos. 

Del públic, l'única queixa, i és extrapolable a tots els partits que es juguen a casa, és la manera d'animar dels nois que s'ubiquen a Gol Nord. Valoro l'esforç que fan i el fet que són incondicionals però no crec que per animar al teu equip sigui necessari insultar al rival o desitjar-li que es mori (i sí, ja sé que són coses que es diuen, però a mi no m'agraden). Puc acceptar, tot i que no és animar als teus sinó desitjar mal als altres, els crits de: "¡A segunda, a segunda!" que es van sentir en alguns moments referint-se al Betis i la resposta dels sevillans de: "¡A tercera, a tercera!". Això, al meu entendre, entraria dins els crits que, com a mínim, fan gràcia... però a partir d'això, tot el que no sigui animar al teu equip, jo ho prohibiria.

A nivell esportiu, poca cosa a dir. El Betis és un Primera amb problemes, però, tot i així un Primera. Evidentment tampoc no cal plantejar-se que hagués passat sí al minut 4 no haguessin expulsat el porter... No té remei i, per tant, penso que no val la pena perdre el temps en preguntes que mai tindran resposta. A partir d'aquí, ara només ens falta esperar el partit de tornada... a veure què passa i a veure si el Lleida Esportiu és l'equip de Segona B que dona la sopresa... al meu entendre serà molt complicat com bé ja he dit.Decir que, aunque me esperaba más gente, de fuera porque de Lleida casi siempre somos los mismos y, por eso ya no espero más, me gustó mucho todo lo que rodeó al partido. Empezando por el merecidísimo homenaje al leridano Miki Roqué que se hizo aprovechando el pasado del futbolista y que encontré sobrio y adecuado, con un video en el marcador mientras en el centro del campo se entregaban diferentes regalos a la familia, no hace falta nada más porque si no, se puede pecar de ostentoso. Creo que es bueno humanizar un mundo como el deporte, donde casi siempre la competitividad supera todas las otras historias. Es por eso que encuentro acertado tanto este homenaje que Lleida y Betis hicieron a Miki Roqué, como el que el viernes 29 de noviembre el Força Lleida le hizo a uno de los hombres que ayudó a fundar el club, el alpinista Juanjo Garra. Estas cosas son necesarias para demostrar que no todo es ganar o perder, que hay matices.

Del público, la única queja que tengo, y es extrapolable a todos los partidos que se juegan en casa, es la manera de animar de los chicos que se ubican en Gol Nord. Valoro el esfuerzo que hacen y el hecho de que son incondicionales pero no creo que para animar a tu equipo sea necesario insultar al rival o desearle que se muera (y sí, ya sé que son cosas que se dicen, pero a mi no me gustan) Puedo aceptar, aunque no es animar sino desear mal a tu rival, los gritos de: "¡A segunda, a segunda!", que se sintieron en algún momento dedicados al Betis y la consiguiente respuesta de: "¡A tercera, a tercera!" de los andaluces. A mi entender, estos gritos de ánimo entrarían en el grupo de que, como mínimo, hacen gracia... pero a partir de ahí, todo lo que no sea animar a tu equipo, lo prohibiría.

A nivel deportivo, poca cosa tengo que decir. El Betis es un Primera con problemas, pero Primera al fin y al cabo. Evidentemente tampoco no hace falta plantearse qué hubiera pasado si en el minuto 4 no hubieran expulsado al portero... no tiene remedio y, por lo tanto, no hace falta perder el tiempo pensando en preguntas que nunca tendrán respuesta. A partir de aquí, sólo falta esperar al partido de vuelta... a ver qué pasa y si el Lleida Esportiu es este año el equipo de Segunda B que da la sorpresa... a mi entender, como ya he dicho, será complicado.


(Un parell de les fotos són del Lleida Esportiu)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada