diumenge, 22 de desembre de 2013

Ja s'acaba. Punt i final al 2013 / Ya se acaba. Punto final al 2013


Per a mi el 2013, i ja em perdonareu però ara faré una pinzellada molt personal, no ha estat un bon any. Massa coses viscudes i bona part d'elles dolentes... Però que hi farem!!! És per això que, personalment, tinc moltes ganes de saltar d'any. A nivell esportiu he de reconéixer que la situació canvia, i molt. Ha estat un any de, sobretot, alegries. Ascensos, classificacions per disputar play-offs y competiciones europeas, campions del món, roockies de l'any, medalles en Mundials... Tots preparats per a un 2014 esportiu??

Para mi el 2013, y ya me perdonareis pero ahora haré un apunte muy personal, no ha sido un buen año. He vivido muchas cosas y buena parte de ellas malas... pero no se puede hacer nada. Es por eso que, personalmente, tengo muchas ganas de saltar de año. A nivel deportivo, tengo que reconocer que la situación cambia, y mucho. Ha sido un año de, sobre todo, alegrías. Ascensos, clasificaciones para disputar play-offs y competiciones europeas, campeones del mundo, roockies del año, medallas en Mundiales... ¿Preparados para un 2014 deportivo?Tot i les bones noticies, el que més m'ha marcat i, serà per això que recordaré el 2013, ha estat la mort d'un amic esportista i gran persona. Al maig, el Dhaulagiri es quedava amb el Juanjo Garra, en una expedició que va sortir fatal. Tot i els esforços dels seus amics per escatar-lo, aquesta maleïda muntanya, ho és per mi ja per sempre, es convertia en la seva última Quimera personal (el nom del seu blogg). Aquesta foto, amb el seu somriure, s'ha convertit en tot un emblema. Amant de l'esport, defensor de l'esport per a tothom, ja no podrem compartir cap cafè en algun dels locals de la Rambla Ferran i això es troba a faltar...

A pesar de las buenas noticias, lo que más me ha marcado y será por eso que recordaré el 2013, ha sido la muerte de un gran amigo deportista i gran persona. En mayo, el Dhaulagiri se quedaba con Juanjo Garra en una expedición que salió fatal. A pesar de los esfuerzos de sus amigos para rescatarlo, esta maldita montaña, ya lo es por siempre para mi, se convertía en su última Quimera personal (el nombre de su blogg). Esta foto, con su sonrisa, se ha convertido ya en todo un emblema. Amante del deporte, defensor del deporte para todo el mundo, ya no podremos compartir un café en alguno de los locales de la Rambla Ferran y eso lo añoro...
El 93... Suposo que no creieu que en un resum de l'any no hi hauria cap referència a ell, no?? Què podem dir que no haguem dit ja? Sembla que al final no farà vacances, ho dic perquè cada dia va a un parell de llocs a concedir entrevistes o a recollir premis, però se les ha merescut... i molt. Campió del Món el primer any a MotoGP tot i l'ensurt a Austràlia, recordeu que ens vam equivocar al contar fins a deu?? Sort que al final va guanyar igual... El seu somriure, la seva tossuderia, el fet que surt a gaudir de la moto... tot això el defeneix tot i que, per a mi, a banda de la bandera negra a Austràlia, una altra de les imatges de l'any és l'avançament a Laguna Seca a Rossi al famós llevataps. A veure com li anirà el 2014, ara ja el coneixen tots... Ah!!! I no ens oblidem del seu germà, l'Àlex, roockie de l'any a Moto3 en el seu debut. Eclipsat una mica pel Marc però fent també la seva feina. Bon 2014 per als dos!!!

El 93... Supongo que seríais tan ingenuos de pensar que en un resumen del año no haría ninguna referencia al 93, ¿no? ¿Qué podemos decir que no hayamos dicho ya? Parece que al final no hará vacaciones, lo digo porque cada día va a un par de sitios para conceder entrevistas o recoger premios, pero se las ha merecido... y mucho. Campeón del Mundo en su primer año en MotoGP a pesar del susto de Australia, ¿os acordais que nos equivocamos al contar hasta diez? Suerte que al final ganó igual... Su sonrisa, su tozudería, el hecho de salir a disfrutar con la moto... todo eso lo define. Para mí, a parte de la bandera negra de Australia, otra de las imágenes del año es el adelantamiento en Laguna Seca a Valentino Rossi en el famoso sacacorchos. A ver cómo le irá en el 2014, ahora ya lo conocen todos... ¡¡¡Ah!!! Y no nos olvidemos de su hermano Àlex, roockie del año en Moto3 en su debut. Eclipsado un poco por Marc pero también ha hecho muy bien su faena. ¡¡¡¡Feliz 2014 a los dos y muchos éxitos!!!!


L'any també ha estat el de la rebel.lió dels més petits.Clubs que estan fent bé les seves coses i que ara estan recollint els fruits, no sé si serà per molt de temps però, de moment, al 2013, van poder celebrar ascensos. En aquest cas, les noies de l'Associació Lleidatana d'Handbol i el CB Lleida i els nois de l'Handbol Pardinyes i el CB Pardinyes, han tingut un 2013 espectacular on han pogut saltar, cridar, plorar d'alegria i celebrar que s'han convertit en els millors equips de les seves categories. Ara, defensant les que van aconseguir als volts del maig, ho estan passant millor o pitjor però sempre amb els peus a terra i saben on són i cap a on van. És el que dic sempre, la bona feina té recompensa i la sort s'ha de buscar, no et pots aturar a esperar-la.

Això pel que fa als equips més modestos, perquè els més importants, o d'esports més seguits, per dir-ho d'una altra manera, també ens han donat alegries. El Lleida Llista es va classificar per disputar la Copa del Rei i, a finals de temporada,una altra fita: la classificació per disputar la CERS. Una competició que ens ha portat, de moment, a un equip alemany, fluixet, i a l'actual líder de la sèrie A-1 italiana, el Forte dei Marmi. Atenció als grans partidassos que hem viscut a l'Onze de Setembre. Un futur a la competició europea que se decidirà al gener del 2014. Serà llavors quan sabrem si continuen endavant o queden eliminats. Una eliminatòria, la de Forte dei Marmi, que està portant de cap als dirigents, bojos per trobar els diners i fer el viatge més barat. Un viatge que ja han decidit serà en autocar perque hi puguin anar aficionats i així abaratir-ho tot... 

I no em vull oblidar del Lleida Esportiu... Molts anys després, gràcies als de Toni Seligrat, el 2013 serà l'any en que es van classificar per al play-off d'ascens. Un play-off on van quedar eliminats sense perdre un sol partit i per culpa d'una fatídica tanda de penals a Jaen. Amb el seu esforç han retornat l'il.lusió al Camp d'Esports i han aconseguit que molts aficionats hi tornin a creure. I per si això fos poc, la Copa del Rei  ha fet tornar el futbol de Primera al camp amb un Betits que, tot i en hores baixes, va acabar guanyant l'eliminatòria... això sí, per poc. Un gol més i ara estariem esperant la següent ronda.
El año también ha sido el de la rebelión de los más pequeños. Clubes que están haciendo bien las cosas y que ahora están recogiendo frutos, no se si será por mucho tiempo pero, de momento, en el 2013 pudieron celebran ascensos. En este caso, las chicas del Associació Lleidatana d'Handbol y el CB Lleida, y los chicos del Handbol Pardinyes y el CB Pardinyes, han tenido un 2013 espectacular donde han podido saltar, gritar, llorar de alegria y celebrar que se han convertido en los mejores equipos de sus categorías. Ahora, defendiendo las que consiguieron allá por mayo, lo están pasando mejor o peor pero siempre con los pies en el suelo y sabiendo hacia donde van. Es lo que digo siempre, la faena bien hecha tiene recompensa y no te puedes parar a esperar a la suerte, la tienes que buscar.

Eso respecto a los equipos más modestos, porque los más importantes, o de deportes más seguidos, por decirlo de otra manera, también nos han dado alegrías. El Lleida Llista se clasificó primero para disputar la Copa del Rey y, a final de temporada, para volver a disputar competiciones europeas. El hockey internacional volvía, con la CERS, al Onze de Setembre. La CERS nos ha dejado, de momento, un equipo alemán, flojito, y al actual líder de la serie A-1 italiana, el Forte dei Marmi. Atención a los partidazos que hemos vivido en Lleida. El futuro de la competición aún está abierto, porque la eliminatoria se decidirá en enero del 2014. Entonces sabremos si siguen o quedan eliminados. Una eliminatoria, la de Forte dei Marmi, que tiene bastante ajetreados a los directivos, locos por encontrar el dinero y por hacer que el viaje salga más barato.  Un viaje que ya han decidido que se haga en autocar porque esto permitirá que los aficionados que quieran puedan ir, y así, saldrá más barato.

Y no me quiero olvidar del Lleida Esportiu... Muchos años después, gracias a los de Toni Seligrat, el 2013 será el año en que el play-off de ascenso volvió al Camp d'Esports. Un play-off del que quedaron eliminados sin perder un sólo partido y por culpa de una fatídica tanda de penaltis en Jaén. Con su esfuerzo han devuelto la ilusión al Camp d'Esports y han conseguido que muchos aficionados vuelvan a creer. Y por si eso fuera poco, la Copa d Rey ha devuelto el fútbol de Primera a Lleida con un Betis, que a pesar de estar en horas bajas, acabó ganando la eliminatoria... eso sí, por poco. Un gol más y ahora estaríamos esperando la siguiente ronda. 


I no em vull deixar a un altre dels esportistes individuals que ens està malacostumant. El 2013 ha estat l'any de les dues medalles als Jocs del Mediterrani i un bronze al Mundial de Duisburg de Saül Craviotto, que també ha vist inaugurat el centre de piragüisme a la ciutat. Un Saül Craviotto que, tot i els èxits, ha tingut problemes econòmics perquè la beca ADO triga en arribar i, fins i tot, es va haver de desfer del seu fisioterapeuta. De moment respon guanyant, i llavors sí que hi ha temps i ganes de fer-se fotos amb ell, però que ningú s'extranyi si qualsevol dia d'aquestos diu que plega, que no pot més.

Y no me quiero dejar a otro de los deportistas individuales que nos está malacostumbrando. El 2013 ha sido el año de las dos medallas en los Juegos del Mediterraneo y el bronce en el Mundial de Duisburg de Saül Craviotto, que también ha visto inaugurado el centro de piragüismo de la ciudad que lleva su nombre. Un Saül Craviotto que, a pesar de sus éxitos, ha tenido problemas económicos porque la beca ADO tarda en llegar e, incluso, tuvo que prescindir del fisioterapeuta. De momento, responde ganando, y entonces sí que hay tiempo y ganas para hacerse la foto con él, pero que nadie se extrañe si cualquier día de estos dice que lo deja, que no puede más.

En fi, que això ja s'acaba, tant el post com l'any vull dir, i ara em permetreu que em prengui uns dies de descans. Espero que tingueu un 2014 molt esportiu!!!!

En fin,que esto se acaba, tanto el post como el año, y ahora me permitireis que me tome unos días de descanso. ¡¡¡¡Espero que tengais un 2014 muy deportivo!!!!

BON NADAL I FELIÇ 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada