dijous, 1 de febrer del 2018

El final de las paddock girls / El final de las paddock girls


He de reconèixer que m'ha sorprès, i molt, la decisió dels responsables de la Fòrmula 1 de suprimir i acabar amb una de les seves imatges més carismàtiques: les paddock girls o paraigüeres. Superat l'astorament del primer moment, he de dir que me'n alegro, i molt. Celebro la seva decisió i, sincerament, no les trobaré a faltar

Tengo que reconocer que me ha sorprendido, y mucho, la decisió de los responsables de la Fórmula 1 de suprimir y a cabar con una de sus imágines más icónicas: las paddock girls o paragüeras. Superada la sorpresa del principio, tengo que decir que me algreo, y mucho. Celebro la decisión y, sinceramente, tengo que reconocer que las carreras serán las mismas sin ellas.Vagi per endavant que no poso en dubte la formació, la cultura i el saber fer de totes aquestes noies, però estarem tots d'acord que no eren justament aquests atributs els que feien possible la seva contractació per la feina. Elles, totes elles, eren un dels atractius de la graella, a vegades, fins i tot, més que els mateixos pilots.

Crec que el fet que una empresa com la que gestiona la Fòrmula 1 hagi pres aquesta decisió ens demostra que tot està evolucionant. I és que, com deia fa uns dies a la Taula Dona i Esport de Dona Balàfia, s'estan fent passos però hem de recuperar molt temps perdut i és evident que tot va poc a poc, potser més del que voldríem. 

Però tornant a la Fòrmula 1 i a les ja extintes paddock girls, s'ha de felicitar als responsables per aquesta decisió, que considero molt valenta, però que demostra que, com jo venia dient entre els que em coneixen, aquestes noies mortes de fred o de calor depenent del circuit, no són imprescindibles per les carreres. El protagonisme serà ara tot pel pilots, els equips i les estratègies. 

Només espero que altres esports segueixen el seu exemple i és que ja n'hi ha prou d'utilitzar la dona com a un objecte.

__________________________________________

Que quede muy claro  que no pongo en duda la formación, la cultura y el saber hacer de todas estas mujeres, pero estaremos todos de acuerdo en que no eran justamente estos atributos por los que eran contratadas para desarrollar este trabajo. Ellas, todas ellas, eran uno de los atractivos de la parrilla, a veces incluso más que los propios pilotos.

Creo que el hecho de que una empresa como la que gestiona la Fórmula 1 tome esta decisión demuestra que todo está evolucionando. Y es que, como decía hace unos días en la Taula Dona i Esport de Dona Balàfia, se están haciendo pasos aunque como tenemos que recuperar tanto tiempo, es evidente que vamos poco a poco, a veces más de lo que querríamos.

Pero volviendo a la Fórmula 1 y a las ya extintas paddock girls, tenemos que felicitar a los responsables de la empresa por esta decisión que considero muy valiente y que demuestra que, como yo venía diciendo a los que me conocen, estas mujeres muertas de calor o de frío dependiendo del circuito, no son imprescindibles para las carreras.

Sólo espero que otros deportes sigan su ejemplo porque ya está bien de utilizar a la mujer como si fuera un objeto.


(Les fotos son de la pàgina oficial de la Fórmula 1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada