divendres, 19 de gener de 2018

Nous propòsits / Nuevos propósitos

La Katy Tyaglyay és actualment la millor jugadora d'handbol cadet d'Espanya 


Cada any ens fem propòsits d'any nou, una tradició que no segueixo gaire, la veritat. Enguany però, sí que en tinc un, i és escriure, mínim una vegada al mes en aquest blogg que tantes alegries m'ha donat i que tinc una mica abandonat. Aquest és el meu propòsit, espero fer-ho i si no, em podeu renyar. De moment.... començo

Cada año nos hacemos propósitos de año nuevo, una tradición que, la verdad, no sigo mucho. Este año, no obstante, sí que tengo uno, y es escribir, como mínimo una vez al mes en este blogg, que tantas alegrias me ha dado y que tengo un poco abandonado. Este es mi propósito, espero hacerlo y, si no, me podéis reñir. De momento.... empiezo
Aquest diumenge durant el partit de l'Associació Lleidatana d'Handbol contra el Morvedre, parlàvem amb una vella amiga, la Jos Farreny, sobre la crisi de resultats que té actualment aquest equip femení lleidatà que fa nou jornades que no guanya. Baixes de llarga durada de jugadores embarassades i d'altres que han marxat per feina, es van ajuntar amb baixes puntuals per lesió. 

Un equip que s'ha vist forçat a fer una reestructuració generacional d'una manera més o menys obligada i que ara ho paga en forma de resultats que no arriben. 

Amb la Jos, ànima mater de les jornades Dona i Esport que divendres dia 26 arribaran a la novena edició dèiem que fa nou anys que parlem del mateix, quan parlem d'equips sèniors femenins. Esport femení sense esponsors i per tant, sense diners. Jugadores que pleguen per feina, perquè prioritzen la família, perquè marxen a viure a un altre lloc, i tot perquè és impossible, o pràcticament impossible ser professional si ets una dona. 

Futures promeses com la Katy Tyaglyay, escollida millor jugadora d'handbol cadet d'Espanya i que diu que vol ser professional a França o Noruega on, allà sí, l'handbol femení està reconegut igual o més que el masculí. Nou anys de la Taula Dona i Esport, a la que tots esteu convidats, i, de moment, pel que fa a l'esport femení, no es veu la llum al final del túnel.


__________________Este domingo, durante el partido de balonmano del Associació Lleidatana d'Handbol contra el Morvedre, hablábamos con una vieja amiga, Jos Farreny, sobre los malos resultados de este equipo femenino leridano, que hace nueve jornadas que no gana. Bajas de larga duración de jugadoras embarazadas y de otras que se han ido por cuestiones laborales, se juntan con puntuales por lesión.

Un equipo que se ha visto forzado a hacer una reestructuración  generacional de una manera más o menos obligada y que ahora lo paga en forma de resultados positivos, que no llegan.  

Con Jos, alma mater de las jornadas Dona i Esport, que el viernes 26 de enero celebrará ya su novena edición, decíamos que hace nueve años que hablamos de lo mismo en cuanto a equipos femeninos. Deporte femenino sin patrocinadores y, por tanto, sin dinero. Jugadoras que lo dejan por trabajo, porque priorizan la família o porque se van a vivir a otro sitio, y todo porque es imposible, o prácticamente imposible, ser profesional si eres mujer. 

Futuras promesas como Katy Tyaglyay (en la foto), escogida mejor jugadora de balonmano cadete de España y que dice que quiere ser profesional en Francia o Noruega porque allí sí, el balonmano femenino está reconocido igual, o más, que el masculino. 

Nueve años de la jornada Dona i Esport, a la que todas y todos estais invitados, y, de moment, en el deporte femenino no se ve la luz al final del túnel.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada