diumenge, 18 d’agost de 2013

Ja hi tornem a ser?? / ¿Otra vez?


Què has pensat quan has vist que el 93 t'avançava? És la pregunta que m'agradaria fer a Jorge Lorenzo i a Dani Pedrosa si tingués l'oportunitat. Sí, ho reconec, és una pregunta amb una mica de mala llet i, pot ser, només pot ser, algun dels dos em contestaria això de: Ja hi tornem a ser? També podria passar que no els agradés i no em contestessin... no ho sé però jo ja l'hauria fet. I és que Marc Màrquez ha tornat de les vacances com les va començar, demostrant que, hores d'ara, està en millor forma que la resta.  

¿Qué has pensado cuando has visto que el 93 te adelantaba? Es la pregunta que me gustaría hacer, si tuviera la oportunidad, a Jorge Lorenzo y a Dani Pedrosa. Sí, lo reconozco, es una pregunta con un poco de mala leche y, a lo mejor, alguno de los dos me contestaría eso de: ¿Otra vez? También podría pasar que no les gustase mi pregunta y no me contestasen... no lo sé, pero yo ya la habría hecho. Marc Màrquez ha vuelto de las vacaciones como las comenzó, demostrando que, en estos momentos, está en mejor forma que el resto.


Gairebé un mes sense motos és molt de temps, massa... I com si vulguessin demanar perdó per aquestes absències, els Màrquez s'ho van currar. La jornada va començar de la millor forma possible, amb el petit, l'Àlex, que també aprèn ràpid, al segon calaix del podi d'Indianàpolis, el primer de la temporada. Com deu estar el Julià?, em va venir al cap... El petit al podi a pocs minuts per les sis i amb el gran havent trencat tots els registres d'Indianàpolis esperant per sortir dues hores més tard. Bona manera de començar

Va estar al capdavant durant tota la cursa lluitant amb el seu company d'equip, l'Àlex Rins, per la primera plaça. Al final, Rins va acabar primer però no se li han de treure mèrits al de Cervera que li va posar les coses molt i molt dificils.

Un parell d'hores després encara sèiem tots al sofà. No us enganyaré si reconec que aquesta setmana tenía bastant clar que la victòria seria pel 93. Veure la superioritat amb què es va desfer de tota la resta als entrenaments oficials de dissabte va fer que estigués bastant convençuda del seu triomf. També he de reconèixer que vaig tenir alguns moments de dubtes quan vaig veure la sortida tan dolenta que va fer. Ufff, Lorenzo va arrencar molt i molt bé i Pedrosa millor que ell. 

Però una vegada més va demostrar que, a banda de ser un gran pilot, també és intel.ligent. Quan miro les curses les comento, generalment, amb la meva germana Gemma i, si dinem plegats, amb el meu germà Kiko, tot i que al continent americà mai es hora de dinar, i per tant, el meu germà queda descartat. Ahir era amb la Gemma i, tot i que mai  és una conversa cara a cara, ella viu a Tenerife, normalment ens ho passem molt bé perquè a totes dues ens agraden els mateixos pilots. En veure el Marc tercer li vaig dir: "em sembla que ho està fent molt bé, sap que si s'abaralla amb el Dani Pedrosa el Lorenzo se'ls escaparà i crec que ha decidit quedar-se darrera per estudiar una mica la situació, quan vegi que pot anar més ràpid que el Pedrosa l'avançarà i s'escaparà i després ho farà també amb Lorenzo". La meva germana es va afanyar a contestar: estàs segura? I ell mateix va confirmar part de la meva teoria al finalitzar la cursa: "he decidit quedar-me darrera de Pedrosa per evitar que Lorenzo se'ns escapés molt però després he vist que anava millor que ell i l'he avançat. Darrera de Lorenzo he vist que el podia avançar i també ho he fet", va dir. Si és que explicat així sembla fàcil i tot...

"La millor jornada en molts anys", reconeixia al final de la cursa de MotoGP un Julià Màrquez, el pare de les criatures, amb la veu trencada per l'emoció. També les felicitacions per a tu i la Roser, que aquesta vegada era a casa, perquè hi ha feina que no es fa a la pista.

I per cert, i aprofitant que tots coneixeu ja les meves debilitats, la imatge de Rossi avançant en l'última part del circuit a Crutchlow no té perdua... i la cara de l'anglès al seu box, tampoc. Es va tapar la cara amb una tovallola per amagar-se, això sí, simpàtic com és, ho va fer amb un somriure d'orella a orella.
Casi un mes sin motos es mucho tiempo... Y como si quisieran hacerse perdonar por su ausencia, los Màrquez se lo curraron en la vuelta al trabajo. La jornada comenzó de la mejor forma posible, con el pequeño, Àlex, que también aprende rápido, en el segundo cajón del podio de Indianápolis, el primero de la temporada. ¿Cómo debe estar Julià?, me vino a la cabeza... El pequeño en el podio pocos minutos antes de las seis y con el grande habiendo batido todos los registros del circuito esperando para salir dos horas más tarde. Buena manera de empezar

Àlex Màrquez estuvo durante toda la carrera luchando con su compañero de equipo, Àlex Rins, por la primera plaza y al final fue este último el que venció pero sin nada que objetar al de Cervera, que le puso las cosas muy y muy difíciles. 

Un par de horas después todos seguíamos sentados en el sofá. No os engaño si reconozco que esta semana tenía bastante claro que la victoria sería para el 93. Ver la superioridad con la que ganó a todos los demás en los entrenamientos oficiales del sábado provocaba que estuviera bastante convencida de su triunfo. También he de reconocer, no obstante, que tuve algunas dudas cuando vi lo mal que salía. Uffff, Lorenzo arrancó rapidísimo y muy bien, y Pedrosa mejor que él.

Una vez más demostró que, a parte de ser un gran piloto, también es muy inteligente. Cuando miro las carreras las comento, generalmente, con mi hermana Gemma y, si comemos juntos, con mi hermano Kiko. Ayer, como no era hora de la comida la tertulia con mi hermano no fue posible y la conversación fue con mi hermana. A pesar de que no es un diálogo cara a cara, mi hermana vive en Tenerife, nos lo pasamos bien porque a las dos nos gustan los mismos pilotos. Al ver a Marc tercero le dije: "me parece que lo está haciendo bien, sabe que si se pelea con Pedrosa, Lorenzo se les va a escapar y creo que ha decidido quedarse detrás para estudiar la situación. Cuando vea que puede ir más rápido que Pedrosa lo adelantará y después lo hará también con Lorenzo". Mi hermana me pregunto si estaba segura y él mismo confirmó parte de mi teoría al acabar la carrera: "he decidido quedarme detrás de Pedrosa para evitar que Lorenzo se nos fuera pero después he visto que iba mejor que Dani y lo he adelantado. Cuando estaba detrás de Lorenzo he visto que también lo podía adelantar y lo he hecho", dijo. Si es que explicado así hasta parece fácil...madre mía.

"El mejor día en muchos años", reconoció al final de la carrera de MotoGP un Julià Màrquez, el padre de las criaturas, con la voz rota por la emoción. También las felicitaciones para él y para Roser, que esta vez estaba en casa, porque hay trabajo que no se hace dentro de la pista.  

Y por cierto, y aprovechando que todos sabeis mis debilidades, la imagen de Rossi adelantando en la última curva a Crutchlow no tiene pérdida... y la cara del inglés en el box, tampoco. Se tapó la cara con una toalla para esconderse, eso sí, simpático como es lo hizo con una sonrisa de oreja a oreja.  

(Les fotos són de @marcmarquez93 i @alexmarquez23 / Las fotos son de @marcmarquez93 y @alexmarquez23)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada