dijous, 27 de febrer de 2014

L'espectacle ja ha començat / El espectáculo ya ha empezado


Avui no m'extendré, us ho prometo. Només volia recordar-vos que, a Lleida on tenim la mania de queixar-nos pràcticament per tot i de dir que mai passa res, tenim un esdeveniment molt important aquest cap de setmana: la Copa del Rei d'hoquei. Diuen els entesos, i no em considero una entesa, per tant no ho dic jo, que és un dels millors tornejos d'hoquei del món: pel seu format concentrat en pocs dies i pel fet que les eliminatòries es disputen a partit únic. Això porta sorpreses, i si no, que li preguntin al Vendrell, el vigent campió per damunt dels tot poderosos Barça i Liceo,O al mateix equip gallec, eliminat ahir per penals, justament pel Vendrell.

Hoy no me estenderé mucho, lo prometo. Sólo quería recordaros que, en Lleida, donde tenemos la manía de quejarnos prácticamente por todo y de decir que nunca pasa nada, tenemos un acontecimiento muy importante este fin de semana: la Copa del Rey de hockey sobre patines. Dicen los entendidos, y no me considero una de ellos, por tanto no lo digo yo, que es uno de los mejores campeonatos del mundo: por su formato concentrado en pocos días y por unas eliminatorias que se disputan a partido único. Este segundo factor conlleva sorpresas, y si no, que se lo pregunten al Vendrell, el vigente campeón por encima de todo poderosos como Barça y Liceo. O al mismo Liceo, eliminado ayer por penaltis, justamente por el Vendrell. 


Per a l'equip de la ciutat, l'ICG Lleida,  la competició és un premi i del que segurament gaudiran al màxim... S'enfronten al Barça en el primer partit però ja he dit abans que aquest torneig és ple de sorpreses... intentar-ho segur que ho intentaran. A més, els blaugrana no deuen estar gaire convençuts de les seves possibilitats quan són l'únic equip que ha provat la pista en secret, sense facilitar l'horari d'entrenament, i en hores,diguem, extranyes. 

És un premi merescut en un any que no va començar molt bé a l'Ok Lliga, però que amb esforç, compromís i ganes, han tirat endavant, de moment com diuen ells. 

Però és que, deixant de banda la competició purament esportiva, la celebració d'un esdeveniment com aquest serveix per projectar el nom de la ciutat arreu. Sí, estem d'acord que l'hoquei no és un esport dels anomenats majoritaris, però enguany, fins a tres televisions retransmetran els partits. Per aquest esport en general, serà una experiència molt bona però és que, econòmicament parlant, els primers càlculs de l'Ajuntament parlen de més de 500.000 euros d'impacte econòmic. Una xifra calculada en base a les pernoctacions que s'han aconseguit i tot el que consumiran  i gastaran els aficionats que es desplacin a Lleida. Una xifra que pot augmentar o baixar depenent dels equips que vagin passant a la final però que signfica recuperar la inversió per portar l'esdeveniment amb molta diferència.

És a dir, tot és bó, ens ho mirem pel costat que ens ho mirem. Un premi per la ciutat, per l'esport de l'hoquei en general i el Llista, en particular, i per tota la gent que el practica i l'estima. Com a periodista, i sent objectiva, hauria de dir: que guanyi el millor, però com que no crec en l'objectivitat en el meu món, des d'aquí desitjo a l'ICG Lleida un bon torneig, ja sabeu que en la sort tampoc no hi crec.

_______________________________________

Para el equipo de la ciudad, el ICG Lleida, la competición es un premio y del que seguramente disfrutarán al máximo...Se enfrentan al Barça en el primer partido pero ya he dicho antes que este torneo está lleno de sorpresas... Intentarlo, seguro que lo intentarán. Además, los azulgrana no deben estar muy convencidos de sus posibilidades cuando son el único equipo que ha probado la pista en secreto, sin facilitar las horas de entrenamiento, y en horas, digamos, extrañas.

Es un premio merecido en un año que no empezó muy bien en la OK Liga, pero que con esfuerzo, compromiso y ganas han sabido sacarlo adelante, de momento, como dicen ellos.

Pero es que, dejando de lado la competición puramente deportiva, la celebración de un acontecimiento como este sirve para proyectar el nombre de la ciudad. Sí, estamos de acuerdo que el hockey no es un deporte de los llamados mayoritarios, pero este año, hasta tres televisiones retransmitirán los partidos. Para este deporte en general, sera una experiencia muy buena, pero es que, económicamente hablando, los primeros cálculos del Ayuntamiento hablan de más de 500.000 euros de impacto económico. Una cifra calculada en base a las pernoctaciones que se han conseguido y todo lo que consumirán y gastaran los aficionados que se desplacen a Lleida. Una cifra que puede augmentar o disminuir dependiendo de los equipos que vayan clasificándose para la siguiente ronda. De todas maneras, sea cual sea esta cifra, la inversión hecha se recupera de largo.

Es decir, todo es bueno, nos lo miremos por el lado que nos lo miremos. Un premio para la ciudad, para el deporte del hockey en general, para el Llista, en particular, y para toda la gente que lo practica y lo quiere. Como periodista, y siendo objetiva, tendría que decir: que gane el mejor, pero como no creo en la objetividad en mi mundo, desde aquí deseo al ICG Lleida un buen torneo, ya sabeis que en la suerte tampoco creo.
(Les fotos són de la Pam Queraltó i de Turisme de Lleida)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada