dimarts, 4 de febrer de 2014

El temps passa volant / El tiempo pasa muy rápido


Sí, ho sé, he de ser una mica més constant... Des del passat 13 de gener que no escrivia res, i no és perquè no hi pensés ni perquè no sapigués de què parlar (com diu molta gent que em coneix, no callo ni sota l'aigua). A vegades era una qüestió de temps i d'altres, no me'n amagaré, de ganes. En aquest parell de setmanes i una mica més han passat moltíssimes coses i molt bones... Per exemple, tenim al Lleida Esportiu segon de la categoria. També tenim a l'ICG Lleida fora d'Europa però, això sí, després d'un partit èpic a Forte dei Marmi on els de l'Albert Folguera es van quedar a un sol punt de passar ronda, amb un fitxatge nou. I com no, per tots els aficionats al motor... ja tenim aquí els primers entrenaments oficials de la temporada!!!! S'estan fent a Sepang i per a tots els despistats només diré que els ha començat dominant el de sempre: Marc Màrquez.

Sí, lo se, he de ser un poco más constante... Desde el pasado 13 de enero que no escribía nada, y no es porque no pensase en ello ni porque no supiera de qué hablar (como dice mucha gente que me conoce, no callo ni debajo del agua). A veces era una cuestión de tiempo y otras, no me engañaré, de ganas. En este par y un poco más de semanas han pasado muchísimas cosas y muy buenas... Por ejemplo, tenemos al Lleida Esportiu segundo de la categoría. También tenemos al ICG Lleida fuera de Europa pero, eso sí, después de un partido épico en Forte dei Marmi donde los de Albert Folguera se quedaron a un solo punto de pasar ronda y con un fichaje. Y como no, para todos los aficionados al motor.... ¡¡¡¡ya tenemos aquí los primeros entrenamientos oficiales de la temporada!!!! Se están haciendo en Sepang y, para todos los despistados, solo diré que los ha comenzado dominando el mismo de siempre: Marc Màrquez.
Va anem per feina. El Lleida Esportiu, segon a la classificació amb 44 punts després d'haver fet una marató de partits en deu dies, entre ells l'Alcoià, per mi el millor partit de l'any al Camp d'Esports. Els números dels de Toni Seligrat són de rècord però el que és més important per mi és la serietat d'un equip que no dubta per a res de les seves possibilitats, amb un joc consistent i molt seré però a la vegada letal.Queda molta lliga, sí, i penso com ells, que s'ha d'anar partit a partit, però també és veritat que les sensacions són molt importants i, en aquest cas, són molt bones. Deia un dels veterans de l'equip l'altre dia, Biel Medina, que no havia viscut mai una ratxa així i que suposava que no la tornaria a viure però, si continuen com fins ara, crec que aquesta ratxa durarà bastant més. Carpe Diem, com va dir l'entrenador a la sala de premsa després del partit contra l'Elx. I quan s'acabi... a aixecar-se i a continuar.

Aixecar-se és el que està aconseguint l'ICG Lleida. És veritat que continua en llocs de descens però si continuem parlant de sensacions també s'ha de dir que, després del partit contra el Forte, l'equip ha patit un canvi. Diumenge van guanyar al Blanes, un dels rivals directes, i ho van fer de forma merescuda i molt, molt treballada. En aquests quinze dies d'abandonament de les 93 pilotes per part meva, ells han treballat i han incorporat un reforç, molt necessari a causa de la mala sort que han tingut amb les lesions aquesta temporada. Moisés Escudero s'ha incorporat a un equip modest però que fa bé les coses i que l'ha rebut amb els braços oberts. Per cert, el dia del seu debut a casa va marcar... També durant aquests quinze dies s'ha fet el sorteig de la Copa del Rei que es disputarà a Lleida i, als de casa els tocarà enfrontar-se al tot poderós Barça... En fi, aquesta no és la seva competició, que es barallin per la copa.

I pel que fa al 93, què dir?? Aquestes dues setmanes se les ha passat d'acte promocional en acte promocional i també agraint el suport que sempre li han donat les institucions de Lleida. El flamant campió del món ha passejat el seu somriure per tota Espanya i part de l'estranger, fins i tot el Japó on va anar a fer promocions amb Honda... Deia a la Diputació que tenia mono de moto i que és conscient que enguan encara li exigiran més. I tranquils, en cap moment va parlar ja d'aprendre... només faltaria. Ara però, ja toca treballar. Avui a Sepang ja ha marcat la pauta una vegada més... res han pogut fer Valentino Rossi, Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa, els altres tres en discòrdia.

En fi, que com diu el títol, el temps passa volant i del que es tracta és de disfrutar dels petits i dels grans moments.


Vamos al lio. El Lleida Esportiu, segundo en la clasificación con 44 puntos después de haber hecho un maratón de partidos en diez días, entre  ellos contra el Alcoyano, para mi, el mejor partido del año en el Camp d'Esports. Los números de los de Toni Seligrat son de récord pero lo que es más importante para mi es la seriedad de un equipo que no duda para nada de sus posibilidades, con un juego consistente y muy sereno pero, a la vez, letal. Queda mucha liga, sí, y pienso como ellos que se tiene que ir partido a partido pero también es verdad que las sensaciones son importantes y, en este caso, son muy buenas. Decía uno de los veteranos del equipo el otro día, Biel Medina, que no había vivido una racha así nunca y que suponía que no la volvería a vivir pero, si continúan como hasta ahora, creo que la racha durará bastante más. Carpe Diem, como dijo el entrenador después del partido contra el Elche. Y cuando se acabe... a levantarse y a seguir.


Levantarse es lo que está consiguiendo el ICG Lleida. La verdad es que continúa en posiciones de descenso pero si continuamos hablando de sensaciones también se tiene que decir que, después del partido contra el  Forte el equipo ha hecho un cambio. El domingo ganaron al Blanes, uno de los rivales directos, y lo hicieron de forma merecida y muy muy trabajada. En estos quince días de mi abandono de las 93 pelotas, ellos han trabajado y han incorporado un refuerzo, muy necesario por la mala suerte que han tenido este año con las lesiones. Moisés Escudero se ha incorporado a un equipo modesto pero que hace bien las cosas y que lo ha recibido con los brazos bien abiertos. Por cierto el día de su debut en casa marcó. En estos quince días también se ha hecho el sorteo de la Copa del Rey que se disputará en Lleida y, a los de casa, les tocará luchar contra el todo poderoso Barça... pero en fin, esta no es su competición, que se peleen los otros por la Copa. 


Y respecto al 93 ¿qué decir? Estas dos semanas se las ha pasado de acto promocional en acto promocional y también agradeciendo el apoyo que siempre le han dado las instituciones de Lleida. El flamante campeón del mundo de MotoGP ha paseado su sonrisa por toda España y parte del estrangero, incluso Japón, donde fue a hacer promociones con Honda... Decía en la Diputación que tenía mono de moto y que era consciente de que este año aún le exigirían más. Y tranquilos, no habló en ningún momento de aprender... solo faltaría.  Ara ya toca trabajar. Hoy en Sepang ya ha marcado la pauta una vez más... Valentino Rossi, Dani Pedrosa y Jorge Lorenzo, los otros tres en discordia, no han tenido nada que hacer. 

En fin, que como dice el título, el tiempo pasa volando y de lo que se trata es de disfrutar de los pequeños y los grandes momentos.

(Les fotos són de @campd'esportsple, @PamQueralto, @marcmarquez93)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada