dimarts, 31 de març del 2015

Quin inici!!! / ¡Qué inicio!




Mare meva, com ha començat el Mundial de motos. I no només a MotoGP, on el podi va ser totalment italià amb tot un veterà de 36 anys (sí, sí, Il dottore) donant lliçons a tota la jovenalla i amb una remuntada més de Marc Màrquez, que es va sortir a la primera corva i que va acabar cinquè. Què continuï així, que ens ho passarem en gran amb quatre o cinc pilots lluitant per guanyar a cada cursa. En Moto2, el mateix, les opcions són moltes i tots cometen errors, si no que li preguntin a Tito Rabat, i Àlex Màrquez ha començat el seu aprenentatge a la nova categoria. I què dir de Moto3, fins a setze o disset pilots van tenir opcions de guanyar... res més a dir.

Madre mía, como ha empezado el Mundial de motos. Y no sólo en MotoGP, donde el podio lo coparon tres italitanos, con un veterano de 36 años (sí, sí, Il dottore) dando lecciones a toda la juventud y con una remontada de Marc Màrquez, que se salió en la primera curva y que acabó quinto. Que siga así, que nos lo pasaremos bien con cuatro o cinco pilotos luchando por ganar cada carrera. En Moto2, lo mismo, las opciones son muchas y todos cometen errores, si no que le pregunten a Tito Rabat, y Àlex Màrquez, que ha empezado su aprendizaje en la nueva categoría, Y qué decir de Moto3, hasta dieciseis o diecisiete pilotos tuvieron opciones de ganar... no hay más que hablar.







He de reconèixer que ja tenia ganes que tornessin les motos diumenge al matí, bé, a Qatar al vespre, tot i que evidentment no m'agrada gaire haver-me de barallar amb l'ordinador per trobar-les a través de la xarxa i cada setmana en un idioma diferent (he vist curses ja en italià, el meu favorit, anglès, alemany i en el castellà de diferents països llatinoamericans). No tornaré a parlar del que penso sobre que siguin pagant, em sembla que ja ho he fet prou i que cadascú sap perquè pren les decisions. Sí que es veritat, i això ho he de reconèixer, que algunes de les innovacions que s'han inclòs enguany, com aquesta de veure les marxes i la velocitat al costat mentre ofereixen les imatges a través d'una càmera on board davantera, són espectaculars.

Com espectaculars són les curses en sí. La de MotoGP va ser emocionant des del primer moment fins a l'última volta, on no era del tot segur que Rossi pogués superar en velocitat a la Ducati, havia de sortir ràpid de la darrera corva i ho va aconseguir i va acabar liderant un podi totalment italià, com feia anys que no passava.

Ja et trobes a les primeres de canvi amb Màrquez fora i pensant "ja hi tornem, ha de tornar a remuntar", però no només ell, també el 46, el nou vegades campió del món que, en el seu cas, sí que va arribar al capdavant i va donar tota una lliçó als dos Andrea, Iannone i Dovizioso, i al seu company, Jorge Lorenzo, a qui problemes amb el casc li van impedir lluitar fins al final, si no... què hauria passat. Màrquez va donar una lliçó, una vegada més, i va anar passant rivals un darrera l'altre. Fins i tot, va ser capaç de marcar la màxima velocitat a pista, més de 350 quilòmetres per hora... bufff.

I un apunt més, tot i que no crec en la sort, potser hauré de fer una excepció amb el Dani Pedrosa. Màrquez el va superar només arribar a la seva alçada i el va deixar enrera. En acabar la cursa anuncia que ho deixa pels problemes que té al braç i que no té data de tornada. Lo d'aquest noi sí que potser podria ser mala sort, en fi... que es recuperi aviat a veure si pot entrar en la lluita.

Una lluita que espero que continuï durant moltes i moltes curses, com va dir Màrquez després dels entrenaments oficials "demà s'espera una cursa divertida". Espero que no s'equivoqui, de moment, el mundial té accent italià.

_________________________________________

Tengo que reconocer que ya tenía ganas de que volviesen las motos los domingos por la mañana, bueno en Qatar  por la tarde- noche, aunque, evidentemente, no me gusta nada tenerme que pelear con el ordenador para encontrarlas a través de la red y cada semana en un idioma diferente (he visto carreras en italiano, mi favorito, inglés, alemán y en el castellano de diferentes países latinoamericanos). No volveré a hablar sobre qué pienso sobre que sean pagando, me parece que ya lo he hecho bastante y que cada uno toma las decisiones que toma conscientemente. Sí que es verdad, y esto lo tengo que reconocer, que algunas de las innovaciones que se han incluído este año, como la de ver las marchas y la velocidad al lado mientras te enseñan la carrera a través de una cámara on board delantera, son espectaculares. 

Como espectaculares son las carreras en sí. La de MotoGP fue emocionante desde el primer momento y hasta la última vuelta, donde no era seguro que Rossi pudiese superar por velocidad a las Ducati, tenía que salir de la última curva primero y con diferencia y lo consiguió y acabó liderando un podio totalmente italiano, como hacía años que no pasaba.

Ya te encuentras a las primeras de cambio con Màrquez fuera de la pista y pensando "otra vez, ya toca remontar. ¿Lo conseguirá esta vez?". Pero no solo el 93, también el 46, el nueve veces campeón del mundo que, en su caso, sí que consiguió llegar al grupo delantero y dio toda una lección a los dos AndreaIannone Dovizioso, y a su compañero, Jorge Lorenzo, a quien problemas con el casco le impidieron luchar hasta el final, si no... ¿qué habría pasado?. Màrquez dio otra lección, una vez más, de pilotaje y de superioridad, y fue pasando uno a uno a sus rivales. Incluso se permitió el lujo de marcar la máxima velocidad en pista, más de 350 kilómetros por hora... buff.

I un apunte más, a pesar de que no creo en la suerte, quizás tendré que hacer una excepción con  Dani PedrosaMàrquez  lo superó segundos después de llegar a su altura y lo dejó atrás fácil. Cuando acabó la carrera, anunció que, de momento, lo deja por los problemas que tiene en el brazo. Y lo deja sin fecha de vuelta. Lo de este chico sí que quizás es mala suerte, en fín... que se recupere pronto a ver si puede entrar en la lucha... uno más será divertido.

Nada, que cómo dijo Màrquez el sábado después de los entrenamientos "se espera una carrera divertida", esperemos que siga así la lucha. De momento, el mundial habla italiano.




(Les fotos són dels twitters oficials de Marc i Àlex Màrquez i Valentino Rossi)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada