diumenge, 13 d’octubre del 2013

Primera oportunitat / Primera oportunidad


"Una vegada he avançat a Lorenzo, he vist que per agafar a Pedrosa havia d'anar molt al límit i he decidit afluixar perquè l'important era sumar més punts que Lorenzo. Els 20 punts que he sumat són molt bons pel campionat". Ho veieu? Només té 20 anys però sap que està molt a prop de guanyar el Mundial de MotoGP en l'any del seu debut. Ara és el moment de ser intel.ligent i, a Sepang, ha demostrat que ho és. El pròxim diumenge al fantàstic circuit de Phillip Island, i allà les vuit del matí en el nostre horari, el lleidatà Marc Màrquez es pot convertir en campió del món. Per ser-ho, ell ha de guanyar i Lorenzo quedar, com a molt, tercer. És una de les opcions que hi ha. Després d'Austràlia encara quedaran les curses de Japó i València.

"Cuando he adelantado a Lorenzo, he visto que para coger a Pedrosa tenía que ir muy al límite y he decidido aflojar porque lo importante era sumar más puntos que Lorenzo. Los 20 puntos que hemos sumado son muy buenos para el campeonato". ¿Lo veis? Sólo tiene 20 años pero sabe que está muy cerca de ganar el Mundial de MotoGP en el año de su debut. Es el momento de ser inteligente y, en Sepang, ha demostrado que lo es. El próximo domingo en el fantástico circuito de Phillip Island, justo antes de las ocho de la mañana nuestra, el leridano Marc Màrquez se puede convertir en campeón del mundo. Para serlo, ha de ganar y Lorenzo cruzar la linea de meta, como mucho, tercero. Esta es una de las opciones que tiene. Después de Australia aún quedarán las carreras de Japón y Valencia.



No ha sigut una setmana fàcil. Més aviat ha sigut una setmana de declaracions i contradeclaracions, amb pilots que parlaven a les rodes de premsa més que a la pista. Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo no van acceptar gaire bé el càstig d'un punt més al carnet de punts de Marc Màrquez, imposat per la Direcció de Carrera i es va generar la tempesta. El lleidatà deia que no compartia la decisió però l'acceptava i tampoc no va voler entrar gaire a valorar les altres declaracions. A partir d'aquí, sí que va parlar, i perfectament clar a la pista. Amb un domini gairebé exclusiu als entrenaments... Domini que va acabar amb la consecució de la pole, la vuitena de la temporada. 

I el dia de la cursa també ha parlat: primer perquè no ha sortit tan malament com altres vegades, tot i que l'inici de cursa ha estat totalment boig i, en les dues primeres corves hi ha hagut canvi de líder constant... i segon, perquè ha mantingut una baralla impressionant amb un dels seus grans rivals, Jorge Lorenzo, i, fins i tot, el mallorquí l'ha arribat a tocar. Tranquils, aquesta vegada no s'ha soltat cap cable i ningú ha anat per terra... tothom ha continuat en pista. Al final,  el duel ha estat pel lleidatà, que ha avançat el mallorquí i l'ha fet trepitjar el piano. I darrera de tots, seguint l'espectacle, Valentino Rossi, que té clar enguany que sempre queda darrera dels altres tres...

A partir d'aquí què? És el que jo he pensat perquè Dani Pedrosa s'havia escapat, i de bastant. Crec que aquesta pregunta també ha passat pel cap de Màrquez perquè al principi semblava que el volia enganxar... "ai, ai" pensava jo "haurà de córrer molt"... I al final, ha reconegut que ha preferit quedar-se tranquil.lament a la segona plaça. 

A partir d'aqui, la sort ja està tirada... tots pendents de la cursa d'Austràlia a les set del matí. És la primera oportunitat!!!
 


No ha sido una semana fácil. Diríamos que ha sido una semana de declaraciones y contradeclaraciones, con los pilotos hablando más en las ruedas de prensa que en la pista. Dani Pedrosa y Jorge Lorenzo no aceptaron muy bien el castigo de un punto en el carnet de puntos de Marc Màrquez impuesto por la Dirección de Carrera y se generó una tormenta.  El de Cervera decía que no compartía la decisión pero la aceptaba y tampoco quiso entrar a valorar las declaraciones de sus rivales. A partir de aquí, sí que habló, y perfectamente claro en la pista. Con un dominio casi exclusivo en los entrenamientos... Dominio que se acabó con la octava pole de la temporada. 

Y el día de la carrera también ha hablado: primero porque no ha salido tan mal como otras veces, a pesar de que el inicio de carrera ha sido loco, con movimientos en cabeza constantes... y segundo, porque ha mantenido una guerra impresionante con Jorge Lorenzo, incluso el mallorquín lo ha llegado a tocar. Pero tranquilos, esta vez no se ha cortado ningún cable y nadie se ha ido por los suelos, todos han continuado.  Al final el duelo ha sido para el leridano, que ha adelantado al mallorquín y ha hecho que pisase el piano. Y detrás de ellos, siguiendo el espectáculo, Valentino Rossi, que tiene claro que este año siempre queda detrás de los otros tres... 

¿A partir de aquí qué? Es lo que yo he pensado porque Dani Pedrosa se había escapado, y de bastante. Creo que esta pregunta también ha pasado por la cabeza de Màrquez porque al principio parecía que lo quería coger... "ai, ai", pensaba yo "tendrá que correr mucho"... Y al fial, ha reconocido que ha preferido quedarse tranquilamente segundo.  

Ahora la suerte ya está dictada... todos pendientes de la carrera de Australia a las siete de la mañana. ¡¡¡Es la primera oportunidad!!!!




(Les fotos són del twitter oficial @marcmarquez93)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada