dissabte, 15 de juny del 2013

Una altra vegada la mateixa història


És increïble però és veritat. Una altra vegada ha tornat a passar el mateix en el món del bàsquet. Els dos equips de la LEB que es van guanyar una plaça a l'ACB, Alacant i Burgos, s'han quedat sense l'ascens per una qüestió econòmica. Ha estat la mateixa ACB, una de les millors lligues del món, qui ha comunicat que ni l'ún, ni l'altre han pogut presentar l'aval d'1,8 milions d'euros imprescindibles si volien verificar l'ascens. I apa, una altra vegada a la LEB la temporada vinent. I l'ACB oferint les seves places a Lagun Aro i Manresa, els dos equips que, per demèrits esportius, havien perdut la categoria.
I jo em pregunto, què pensaran els jugadors d'aquests dos equips que ho han donat tot a la pista i, al final, no ha servit per a res? I això pot servir per a la resta, què pensaran els jugadors d'un altre equip, per exemple el Força Lleida, si no saben segur si podrien pujar o no? Serveix d'alguna cosa esforçar-se al màxim durant la temporada si saps que tot es resumeix en tenir diners o no tenir-los? I els equips de l'ACB, perquè han de lluitar per salvar la categoria si saben que els que estan per sota no pujaran? Tot això, perjudicarà al bàsquet? Jo crec que sí.

A Alacant es queixen que no han tingut temps de reunir els diners, recordo que només l'aval era 1,8 milions, perquè van pujar el passat 6 de juny però crec que això no és el més important ara per ara. Els estaments corresponents haurien de fer moltes reflexions: 

Entre d'altres, s'hauria de decidir si es vol un bàsquet competitiu, que porti espectadors a les pistes  i patrocinadors -tot i que costa, ho sé- als clubs o si volen una lliga tancada estil NBA que només els reporti guanys. I que consti que sóc conscient que els avals els demanen per assegurar que tothom cobrarà a finals de temporada. Però justament aquest fet em porta a una altra pregunta.

Es poden baixar aquests avals buscant fòrmules com donar oportunitats a gent de casa o reduir el nombre d'estrangers -siguin americans purs o americans amb passaport de 40.000 països diferents-?

Evidenment aquest any ja està fet però sempre ens quedarà l'esperança que un altre any la gent que aconsegueixi l'ascens a la pista el pugui gaudir la temporada següent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada