dilluns, 25 d’agost de 2014

Ja hi som tots / Ya estamos todos


Va que ja hi som tots!!! El símptoma evident que l'estiu s'acaba és quan tots els equips esportius comencen a posar-se en marxa i, hores d'ara, a Lleida pràcticament tots estan treballant. Que voleu que us digui, ja tenia ganes de tornar a aquests caps de setmana bojos on no saps si anar a l'Onze de Setembre, al Barris Nord, al Juanjo Garra o al Camp d'Esports. N'hi ha uns que ja estan en competició: el primer equip del Lleida Esportiu. Ai, que guanyaven 0-2 i van acabar empatant!!! Però tranquils!!! Això acaba de començar, paciència que la feina si es fa bé no té fronteres i sempre té recompensa!!

¡Va que ya estamos todos! El síntoma evidente de que se acaba el verano es cuando todos los equipos deportivos empiezan a ponerse en marcha y en estos momentos, en Lleida, prácticamente todos están trabajando. Qué quereis que os diga, ya tenía ganas de volver a los fines de semana locos donde no sabes si ir al Onze de Setembre, al Barris Nord, al Juanjo Garra o al Camp d'Esports. Hay unos que ya están en competición: el primer equipo del Lleida Esportiu. ¡¡Ay que ganaban 0-2 y acabaron empatando!! Pero tranquilos, esto acaba de empezar, paciencia que el trabajo si se hace bien no tiene fronteras y siempre tiene recompensa

El primer equip del Lleida Esportiu ja el tenim en marxa. Ara falta veure com es desenvoluparan les temporades dels seus diferents equips, el B, que estrena categoria i el Juvenil, que també n'estrena. I falta veure què passarà amb el femení de Segona Nacional que s'ha desmembrat  perquè la majoria de les jugadores de la temporada passada han marxat a altres clubs com el Soses, el Pardinyes o l'AEM. Si es vol tenir equip s'ha de fer de nou i el rellotge no s'atura. Una llàstima com ha acabat tot plegat amb un equip que l'any passat va disputar el play-off d'ascens. Amb això, el principal protagonisme del futbol femení recaurà en l'AEM, que ja està entrenant-se i jugant partits, que l'any passat debutava a la categoria i va fer un paper excel.lent. Enguany, a més, li han vingut reforços sols. El Pardinyes i el Soses, també ja en acció, fan igualment una gran tasca pel futbol femení, una tasca que no sempre és reconeguda....

El Força Lleida, el Balàfia Volei i l'Associació Lleidatana d'Handbol posen avui el punt final a les vacances i l'ICG Lleida ja ho va fer la setmana passada, com també els equips del CB Pardinyes i el CB Lleida. Els primers han fitxat tres jugadors en dos dies (un d'ells diumenge) i pràcticament tenen l'equip tancat. Una vegada més un equip jove, llevat d'Alzamora i Mugica, i una aposta arriscada. De moment, esportivament parlant les coses les estan fent bé. Una altra història són els despatxos. Sembla que amb els acords d'aquest estiu, el bàsquet està garantit per tres anys... Ja sabeu que jo sóc una mica incrédula, o massa realista... m'agrada comprovar les coses.

Si uns fitxen ràpid, n'hi ha, com l'ICG que estan tenint problemes per suplir les baixes de dos homes importants com són Moi Escudero i Marc Soler. El telèfon de l'Albert Folguera deu treure fum aquests dies intentant fer una incorporació coherent i que aporti coses, com ell diu que li agraden els jugadors que fitxa. Si no, no cal fitxar. De moment, el grup és encara més grup que l'any passat després del miniestage, per segon any consecutiu, del cap de setmana a Gerri de la Sal.

I després hi ha els que just acaben d'aterrar, de les vacances s'entén, com el Balàfia Volei o l'Associació Lleidatana d'Handbol.  Els primers enguany amb equips de base per recuperar per Lleida un esport que ens havia donat grans tardes de dissabtes. Les segones per confirmar un nom i un esport que també ha donat grans tardes de glòria però que, pel fet de ser femení, té més problemes encara que els masculins.

Tinc amics que defensen que tots els esforços s'haurien de centrar en un unic esport. Que un d'ells hauria de ser l'abanderat i l'ambaixador de Lleida. Què voleu que us digui... la decisió se'm fa molt complicada. Massa sentiments i esforços darrera de tots ells per escollir. Per tant, de moment, agafeu els calendaris de competició i trieu i remeneu, que segur que alguna cosa us interessa.

___________________________________

El primer equipo del Lleida Esportiu ya está en marcha. Ahora falta ver como serán las temporadas de los diferentes equipos. El B, que estrena categoría y el Juvenil, que también debuta. Y falta ver qué pasará con el femenino de Segunda Nacional que se ha desmembrado porque la mayoría de las jugadoras de la temporada pasada se han ido a otros clubs como el Soses, el Pardinyes o el AEM. Si se quiere tener equipo se tiene que hacer de nuevo y el reloj no para. Una lástima como se ha acabado todo en un conjunto que el año pasado disputó el play-off de ascenso. Con esto, el principal protagonismo del fútbol femenino recaerá en el AEM, que ya se está entrenando y jugando partidos, que el año pasado debutaba en la categoría y lo hizo con un papel excelente. El Pardinyes y el Soses, también ya en acción, hacen un gran trabajo por el fútbol femenino, un trabajo que no siempre es reconocido.

El Força Lleida, el Balàfia Volei y l'Associació Lleidatana d'Handbol ponen hoy el punto y final a las vacaciones y el ICG Lleida ya lo hizo la semana pasada, como también los equipos del CB Pardinyes y el CB Lleida. Los primeros, el Força Lleida, han fichado tres jugadores en sólo dos días y prácticamente tienen el equipo cerrado. Una vez más, un equipo joven, menos Alzamora y Mújica, y, por tanto, una apuesta arriesgada. De momento, deportivamente hablando, las cosas las están haciendo bien. Otra historia son los despachos. Parece ser que con los acuerdos de este verano el baloncesto está garantizado tres años. Ya sabeis que soy un poco incrédula, o muy realista... me gusta confirmar las cosas.  

Si unos fichan rápido, los hay, como el ICG, que están teniendo problemas para suplir las bajas de dos hombres importantes como Moi Escudero y Marc Soler. El teléfono de Albert Folguera, el técnico, debe sacar humo estos días intentando hacer una incorporación coherente y que aporte cosas, como le gustan los jugadores que ficha. Si no, no hace falta fichar.  De momento el grupo es más grupo después del miniestage, por segundo año consecutivo, del fin de semana en Gerri de la Sal.  

Y después están los que acaban de aterrizar, de las vacaciones se entiende, como el Balàfia Volei o l'Associació Lleidatana d'Handbol. Los primeros cuentan este año con equipos de base para recuperar un deporte que ha dado grandes tardes de gloria en el pasado. Las segundas quieren confirmar un nombre y un deporte que también ha dado grandes tardes de gloria a la ciudad pero que, por el hecho de ser un equipo femenino, tiene problemas aún más graves que los equipos masculinos para subsistir.   

Tengo amigos que defienden que todos los esfuerzos se tendrían que centrar en un único deporte. Que uno de ellos tendría que ser el abanderado y el embajador de Lleida. ¿Qué quereis que os diga?... La decisión es muy complicada... demasiados sentimientos y esfuerzos detrás de todos ellos para escoger. Por tanto, de momento, coged los calendarios de competición y buscad, que seguro que alguna cosa os interesa.   

(Les fotos són del Lleida Esportiu i el Força Lleida)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada