diumenge, 20 d’octubre de 2013

El capítol que ens vam perdre de Barri Sèsam / El capítulo que nos perdimos de Barrio SésamoSabem tots contar fins a deu? Em sembla que sí, no? Amb alguns amics, quan algú no sap una cosa li diem que es va perdre un capítol de Barri Sèsam. Tinc clar el capítol que es va perdre a Phillip Island, l'equip Honda, tot l'equip, inclòs Marc Màrquez: es van perdre alguna de les sèries de número del Compte Dràcula... sí, d'acord, no era el més famós però, educatiu com és el programa, sortia sovint, sempre envoltat de teranyines i d'una música sinistra. No es podien fer més de 10 voltes amb la mateixa moto, em sembla que és molt clar, no? A partir d'aquí, em sembla que mai sabrem exactament què va passar. De tota manera, sóc de les que penso que l'error és greu, sí, però les opcions de Marc Màrquez de guanyar el Mundial estan intactes... Ens tocarà tornar a matinar perquè al Japó, la cursa de MotoGP serà a les sis del matí hora nostra, i no oblideu que la pròxima setmana l'horari s'ha de canviar, eh??

¿Sabemos todos contar hasta diez? Me parece que sí, ¿no? Entre los amigos, cuando alguno no sabe alguna cosa le decimos que se perdió un capítulo de Barrio Sésamo. Tengo claro el capítulo que se perdieron en Phillip Island el equipo Honda, todo el equipo, incluído Marc Màrquez: no debían mirar la tele cuando salía el Conde Drácula... Sí, de acuerdo, no era uno de los más famosos pero, educativo como es el programa, salía muy a menudo, rodeado de telas de araña y de una música siniestra. No se podían hacer más de 10 vueltas con la misma moto, está claro, ¿no? A partir de ahí, creo que nunca sabremos exactamente lo que pasó. De todas maneras, soy de las que piensa que el error es grave, sí, pero las opciones de Marc Màrquez de ganar el Mundial aún están intactas.. Nos tocará volver a madrugar porque en Japón la carrera de MotoGP será a las seis de la mañana, y no olvidéis que la próxima semana se cambia la hora.La setmana abans del Gran Premi d'Austràlia ha estat emocionant. Tothom parlava i comentava les opcions del de Cervera... les xarxes socials anaven plenes de comentaris i d'ànims pel lleidatà. Les opcions estaven clares, si guanyava i Jorge Lorenzo quedava tercer o pitjor, el títol era seu. No era fàcil però era una possibilitat. El que passa és que el mallorquí ja va començar a demostrar des dels primers lliures que no seria fàcil guanyar-lo. Per fer-ho més emocionant apareix el despropòsit dels pneumàtics: com és possible que Bridgestone no garanteixi la durabilitat durant tota la cursa? Si us plau!!! És una altra de les preguntes sense resposta... Vinga, tots a canviar de moto al mig d'una cursa, ja més curta del normal... Sinzerament, quan ho vaig saber no em va agradar gaire. El mateix Màrquez va reconéixer que tot i la segona plaça, amb caiguda inclosa als lliures, no sabia com li aniria... i vist després, les seves paraules van ser premonitòries.

I per continuar amb els despropòsits arriben les fatídiques voltes 9 i 10 i el d'Honda no entra a boxes... Ai mareta!!!, he pensat, i he de reconéixer que m'he despertat de cop perquè sí, em costava una mica tenir els ulls oberts tota l'estona (també hi té molt a veure la maleïda publicitat, els  minuts i minuts que fan que hagis de mirar la cursa a una finestreta minúscula). Quan he vist la bandera negra i el 93 m'he dit a mi mateixa "ja s'ha liat"... i sí, s'havia liat. No han complert les normes i el 93 s'ha quedat fora perquè ni tan sols el cap d'Honda ha fet canviar als comissaris d'idea... Són les normes i no crec que ho hagin fet per compensar a Lorenzo i Dani Pedrosa, simplement crec que l'equip s'ha equivocat i que han rebut el càstig que es mereixien. A Cervera, tota la seva gent es posava les mans al cap... no s'ho podien creure, ni ells ni mig món perquè una vegada més, les xarxes han tret fum.

"Hem d'aprendre de l'error i pensar en Motegi", li ha costat donar la cara però ho ha fet. Abans ha sigut Livio Suppo qui ha dit que havia sigut un error d'interpretació de l'equip... error de qui? Em costa molt creure que uns enginyers i uns mecànics que fa anys que volten pel Mundial no hagin llegit bé una circular que era vital per la cursa... No sé, sempre serà un enigma. Però bé, que el món no s'acaba... ara es tractar de fer les coses millors al Japó. Les opcions són les mateixes: Màrquez ha de guanyar i Lorenzo quedar tercer o pitjor. I recordeu, a les sis del matí!!!!La semana antes del Gran Premio de Australia ha sido emocionante. Todo el mundo hablaba y comentaba las opciones del de Cervera... las redes sociales se llenaron de comentarios de ánimos para el leridano.Las opciones estaban claras, si ganaba y  Jorge Lorenzo quedaba tercero o peor, el título era suyo. No era fácil pero era una posibilidad. Lo que pasa es que el mallorquín ya demostró desde los primeros libres que no iba a ser fácil superarlo. Y para hacerlo más emocionante aparece el despropóito de los pneumáticos: ¿cómo es posible que Bridgestone no garantice la duración durante toda la carrera? ¡¡Por favor!!! Es otra de las preguntas que no tendrá respuesta... Y ala, todos a cambiar de moto en medio de una carrera que ya era más corta de lo normal... Sinceramente, cuando lo supe no me gustó nada, tuve un mal presentimiento. El mismo Màrquez reconoció que, a pesar de la segunda plaza, con caída incluída en los libres, no sabía cómo le iría... y visto después, sus palabras fueron una premonición.

Y más despropósitos: llegan las fatídicas vueltas 9 y 10 y el de Honda no entra en boxes... Ai madre!!!, he pensado, i he de reconocer que m'he despertado de golpe porque sí, me costaba un poco tener los ojos abiertodos todo el rato (aquí también tiene parte de culpa la maldita publicidad, los minutos y minutos que hacen que tengas que mirar la carrera en una ventanita minúscula) Cuando he visto la bandera negra y el 93 me he dicho a mi misma: "ya se ha liado" y sí, se había liado. No han cumplido las normas y el 93 se ha quedado fuera, porque ni el jefe supremo de Honda ha ha hecho cambiar de idea a los comisarios... Son las normas y no creo que lo hayan hecho para compensar a Lorenzo y Dani Pedrosa, simplemente creo que el equipo se ha equivocado y que ha recibido el castigo que se merecían. En Cervera, toda su gente se llevaba las manos a la cabez, no se lo podían creer. Ni ellos ni medio mundo porque, una vez más, las redes sociales han sacado humo.

"Tenemos que aprender del error y pensar en Motegi". Le ha costado dar la cara pero lo ha hecho. Antes ha sido Livio Suppo quien ha dicho que había sido un error de interpretación del equipo... ¿error de quien?Me cuesta mucho creer que unos ingenieros mecánicos que hace años que están en el Mundial no han leído bien una circular que era vital para la carrera... No se, siempre será un enigma. Pero bueno, el mundo no se acaba... ahora se trata de hacer mejor las cosas en Japón. Las opciones son las mismas: Màrquez tiene que ganar y  Lorenzo quedar tercero o peor. I recordad, ¡¡¡a las seis de la mañana!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada