dijous, 15 de gener de 2015

El món és dels valents? / ¿El mundo es de los valientes?

Ho sé, ho sé, et tinc molt abandonat estimat blog, prometo fer-te més cas a partir d'ara. És un dels meus propòsits d'any nou. Diu un proverbi grec, m'encanten les cultures clàssiques i sempre he dit que si tornés a aquest món no m'importaria tornar a la Grècia o la Roma antigues, que "mentre el tímid reflexiona, el valent va, triomfa i torna". També es diu que el món és dels valents, no ho sé, potser sí, però no seré jo qui ara faci una disertació sobre si és certa o no aquesta frase. El que sí que tinc clar és que em sembla molt valenta la decisió de l'ICG Software Lleida de no fitxar cap jugador per suplir el mínim de dos mesos que el seu golejador, l'Andreu Tomàs, estarà de baixa.

Lo sé, lo sé, te tengo muy abandonado querido blog, prometo hacerte más caso a partir de ahora. De hecho, es uno de mis propósitos de año nuevo. Dice un proverbio griego, me encantan las culturas clásicas y siempre he dicho que si volviera a este mundo no me importaría hacerlo a la Grecia o la Roma antiguas, que "mientras el tímido reflexiona, el valiente va, triunfa y vuelve". También se dice que el mundo es de los valientes, no lo sé, quizás sí, pero no seré yo la que ahora haga una disertación sobre si es cierta o no esta frase. Lo que sí que tengo claro es que me parece muy valiente la decisión del ICG Software Lleida de no fichar a ningún jugador para suplir el mínimo de dos meses que su goleador, Andreu Tomàs, estará de baja.
Em deien els responsables que "fitxar per fitxar no suposa garanties" i a més, també s'havia d'incorporar algú en només un dia perquè s'acabava el termini. "Vist això, he parlat amb els jugadors i crec que seran capaços de treure la situació endavant. Confio en ells", em deia el tècnic Albert Folguera. No m'enganyo, és el que hi ha. Segurament si el club nedés en l'abundància i els diners sobressin, aquesta precipitació per fitxar no hagués suposat cap inconvenient. A cop de talonari les coses són fàcils. No és el cas però no per això l'accció no deixa de ser valenta. 

Incorporar un jugador o fer fitxa del primer equip a dos juvenils per mirar de compensar una mica la situació. En aquest dilema s'opta per la segona opció i, per tant, per confirmar la línia que fa alguns anys es segueix i que tants bons resultats està donant. Confiar en els jugados que hi ha i donar opcions als més joves. Predicar amb l'exemple. Una decisió valenta i arriscada que, espero i desitjo, surti bé. 


La solució, a finals de temporada. Fins llavors ens ho continarem passant bé a l'Onze de Setembre cada diumenge amb els partits vibrants i emocionants que ens estan oferint.

_________________________________________

Me decían los responsables "fichar por fichar no supone garantías" y, además, también se tenía que incorporar a alguien en sólo un día porque se agotaba el plazo. "Visto todo esto, he hablado con los jugadores y creo que serán capaces de conseguir salvar la situación. Confío en ellos", me decía el técnico Albert Folguera. No me engaño, es lo que hay. Seguramente si el club nadase en la abundancia y el dinero sobrase, esta precipitación para fichar no hubiera sido un inconveniente. A golpe de talonario las cosas son fáciles, pero no es el caso. No obstante, la acción no deja de ser valiente por eso.

Incorporar un jugador o hacer ficha del primer equipo a dos juveniles para mirar de compensar un poco la situación. En este dilema se opta por la segunda opción y, por tanto, por confirmar la línea que hace algunos años se sigue y que tan buenos resultados le ha dado al club. Confiar en los jugadores que hay y dar opciones a los más jóvenes. Predicar con el ejemplo. Una decisión valiente y arriesgada que, espero y deseo, salga bien.  

La solución, a finales de temporada.
La solució a finals de temporada. Hasta entonces nos lo continuaremos pasando bien en el Onze de Setembre cada domingo con los partidos vibrantes y emocionantes que nos ofrecen.  (Les fotos són del twitter oficial de l'ICG Software Lleida)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada