dimarts, 15 de març de 2016

A l'aigua no s'ofegaran / En el agua no se ahogarán


És el que dic sempre, el que més m'agrada de la meva feina és poder explicar històries, siguin del que siguin. Sí, ho sé, els esports són el meu punt feble, la nineta dels meus ulls... Però hi ha històries en qualsevol racó i moment d'aquesta vida. La d'avui va d'aigua, d'esports (com no) i de més de deu anys treballant en un esport minoritari

Siempre lo digo, lo que más me gusta de mi trabajo es explicar historias, sean de lo que sean. Sí, lo se, las deportivas son mis preferidas... Pero hay historias maravillosas en cualquier rincón y momento de esta vida. La de hoy va de agua, de deportes (como no) y de más de diez años trabajando en un deporte minoritario.


La història comença un divendres a les deu de la nit. Sí, ho heu llegit bé, divendres a les deu de la nit. És l'horari que tenen assignat els del Club Waterpolo Mollerussa, fantàstic horari estareu pensant eh? A la capital del Pla d'Urgell ja fa més de 20 anys que hi ha waterpolo d'una manera o una altra. Primer vinculat al club de natació i després ja com a entitat pròpia, que ara fa 10 anys. Són l'únic club de waterpolo de Lleida i, durant un temps van competir. Va ser llavors quan va començar la meva relació amb ells. Van haver de deixar el projecte d'equip sènior per problemes econòmics i també perquè, evidentment, la gent s'anava fent gran i cada vegada tenien més compromisos personals. 

I és que, ser l'únic equip de Lleida implica que tots els desplaçaments són llargs, el més proper és Igualada, amb el que això suposa de costos de desplaçament com lloguer de furgonetes, gasolina... Un altre problema, pagar als cinc àrbitres que hi ha en un partit de waterpolo, sí, cinc. Per tot plegat, la competició es va descartar al seu moment però no s'ha deixat de treballar.

Ara tenen un projecte ambiciós. Esperen poder tornar a competir d'aquí a un parell d'anys però no volen cometre els mateixos errors. Volen acollir gent jove per, durant la setmana ensenyar-los-hi tècnica d'aquest esport, em diuen que és molt complicat, i un parell de vegades al mes fer l'entrenament dels divendres, el del partidet. A més, a partir del setembre engegaran un projecte de micromecenatge per intentar abaratir costos. Tot pensat i estudiat. Ara només falta que els hi surti bé però, insistents com són, crec que se'n sortiran. De moment, continuaran entrenant i jugant algun partit amistós.


Espero poder tornar a parlar d'ells d'aquí a un temps per anunciar que Mollerussa, en particular, i Lleida, en general, tenen un equip de waterpolo.

__________________________________________________________

Y la historia de hoy empieza un viernes a las diez de la noche. Sí, lo habeis leído bien, a las diez de la noche. Es el horario que tienen asignado los del Club Waterpolo Mollerussa, ¿fantástico horario, estareis pensando eh? En la capital del Pla d'Urgell hace ya más de 20 años que hay waterpolo de una manera o de otra. Primero vinculado al club de natación y después ya como entidad propia que ahora cumple 10 años. Es el único club de waterpolo de Lleida y, durante un tiempo compitieron. Fue entonces cuando empezó mi relación con ellos. Al final, no obstante, tuvieron que dejar el proyecto senior por problemas económicos y también porque, evidentemente, la gente se iba haciendo mayor y tenían compromisos personales que hacían dificil compaginar las dos cosas. 

Y es que ser el único equipo de Lleida implica que todos los desplazamientos son largos, el más cercano es Igualada, con lo que eso supone de costes de viajes como el alquiler de furgonetas, gasolina... Otro problema, pagar a los cinco árbitros que hay en un partido de waterpolo, sí, cinco. Por todas estas razones, la competición se descartó en su momento pero ellos no han dejado de trabajar. 

Ahora tienen un proyecto ambicioso. Esperan poder volver a competir de aquí a un par de años, pero no quieren cometer los mismos errores de otras épocas. Quieren acoger gente nueva, gente joven, para, durante la semana enseñarlos la técnica de este deporte, me aseguran que es muy complicado, y un par de veces al mes hacer el entrenamiento del viernes, el del partido. Además, a partir de septiembre pondrán en marcha un proceso de micromecenazgo para intentar recaudar dinero y, con eso, abaratar costos. Todo pensado y estudiado. Ahora solo falta que les salga bien, pero, insistentes como son, creo que lo conseguirán. De momento continuarán entrenando y jugando algún partido amistoso. Y rodando a jóvenes para que se enganchen a un deporte que, los que practican, dicen que se hace indispensable tengas la edad que tengas.

Espero poder volver a parlar de ellos de aquí a un tiempo para anunciar que Mollerussa, en particular, y Lleida, en general, tienen un equipo de waterpolo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada