diumenge, 14 de febrer de 2016

La ràdio / La radio


Aquesta és només una de les fotos que guardo, de fet tant ben guardades que, fins i tot m'ha costat trobar aquesta, de la meva època de ràdio. Aquesta és de la segona època, la de Segre Ràdio, la primera, a Ràdio Lleida, va ser tots els diumenges al matí, a les nou ni més ni menys, amb un grup de gent que ens dedicàvem a entrar en directe des d'infinitat de camps i pavellons. Fèiem retransmissions de tot: recordo fins i tot haver connectat des d'una competició de bitlles.

Esta es solo una de las fotos que guardo, tan bien guardadas que, incluso me ha costado encontrar esta, de mi época de radio. Esta es de la segunda época, la primera fue relacionada con los deportes. Empezó con conexiones los domingos por las mañana. Quedábamos a las nueve de la mañana y éramos un grupo de gente que nos dedicábamos a entrar en directo desde infinidad de pabellones y campos. Hacíamos retransmisiones de todo: incluso recuerdo haber conectado desde una competición de bitlles.
I què us he de dir de la ràdio... tant els anys que he fet esport com els que he fet informació d'aquesta no tan seriosa, com m'agrada dir a mi, el més important és que tot allò que m'ha aportat. He viscut moments màgics, intensos, de nervis, tristos, de baralles, de corredisses per passadissos o escales amunt i avall... Amb la ràdio he rigut i també he plorat, però hem quedo amb dues coses: els amics que hi he fet i el munt de gent que m'ha permès conèixer.

Alguns són ara més llunyans però n'hi ha que encara hi són i són una part molt i molt important de la meva vida. I no parlo de gent considerada famosa, aquests serveixen per presumir, o no, segons el caràcter, parlo de gent normal i corrent que s'han convertit en amics per sempre.

La ràdio no és morta ara ni morirà mai. El seu secret és que et permet explicar històries d'una forma ràpida, gairebé al mateix moment que passa. Sí, estareu pensant que això amb les xarxes socials ara també és possible però no us enganyeu, a la ràdio acostumen a treballar professionals que abans de dir res contrasten les coses.

Sempre serà el meu mitjà favorit perquè aquí no val res més que tu, la teva veu i un micro. Amb un dia de retard, aquest és el meu homenatge a la ràdio.

________________________________

Qué deciros de la radio, tanto los años como me he dedicado a los deportes como los que he hablado de noticias menos serias, como me gusta decir a mi, lo más importante es todo lo que me ha aportado. He vivido momentos mágicos, intensos, de nervios, tristes, de peleas, de carreras por los pasillos o escaleras arriba y abajo.... Con la radio me he reido y también he llorado, pero me quedo con dos cosas: los amigos que he hecho y el montón de gente que he conocido gracias a ella.

Algunos de ellos ahora están más lejos pero los hay que aún están y que son una parte muy importante de mi vida. Y no hablo de gente considerada famosa, esos te sirven para presumir, o no según tu carácter. Hablo de la gente normal y corriente que se han convertido en amigos para siempre.


La radio no está muerta ni morirá nunca. Su secreto es que te permite explicar historias de una forma rápida, casi en el mismo moment en que se está desarrollando la acción. Sí, estareis pensando que eso con las redes sociales también es posible en estos momentos pero no os engañeis, en la radio trabaja gente profesional que antes de decir las cosas, las contrastan.

Siempre será mi medio de comunicación favorito porque no necesitas nada más que a ti mismo, tu voz y un micro. Con un día de retraso, este es mi homenaje a la radio.

3 comentaris:

  1. Fantàstic text, Eva! Que la relació professional amb la ràdio et duri molts anys. Jo la vaig tenir, ara continua com a oient i coincideixo: el millor mitjà per moltes raons. Felicitats!

    ResponElimina
  2. Fantàstic text, Eva! Que la relació professional amb la ràdio et duri molts anys. Jo la vaig tenir, ara continua com a oient i coincideixo: el millor mitjà per moltes raons. Felicitats!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies pel teu comentari!! La ràdio és la millor de tots

    ResponElimina